Beénekelték magukat a Szolnoki Bertold Hangstúdióba

Így jellemezhetnénk a tegnapi Zene Szerelmesei Tehetségkutató verseny győzteseit.

Az egész napos rendezvény során számos előadást láthattak a Jam Garden-be látogatók. Az indulók egyénileg, duettben, valamint zenekarban mutathatták meg tudásukat. Zenei megkötés nem volt. A rock-tól, a musical-en át a rap számokig egyaránt hallhattunk dalokat. Tehetsége bebizonyítására mindenki esélyt kapott, aki eljött és énekelt. A délelőttöt az egyéni fellépők szereplése töltötte ki. Egy hosszabb szünetet követően a Holtidő zenekar lépett színpadra. Az Ifjúsági Információs Tanácsadó Iroda munkatársai a „sztárfellépő” és a zsűri kiválasztásánál is fontos szempontnak tartották, hogy legyen hatvani vagy környékbeli vonatkozásuk. Ezért esett a választásuk a Holtidőre, akik Herédről induló csapatként példaként szolgálhatnak a tehetségkutató versenyzőinek. Koncertjük után a jelentkezett zenekarok, párosok következtek. Szereplésük után ismét színpadra léphettek az egyéni versenyzők, de már csak egy számmal.

A két-két számot játszó együtteseket, fellépőket Laczik Feco a Beatrice basszusgitárosa, Tari Botond a Fight Club gitárosa, Szolnoki Bertold hangstúdió vezető és Friedrich Ágnes énekesnő értékelte.

A zsűri nehéz döntését igazolja, hogy az egyéni indulók között 2 első helyezettet hirdettek. Tóth Gergő színpadi produkcióját látva nem volt kétséges, hogy a képzeletbeli dobogón a helye. Győztes társa, a különlegesen szép hangú Kis Valentina nem tudott az eredményhirdetésig maradni, így ő később veheti át az nyereményét. A zenekarok közül a RAPtorz bizonyult a legjobbnak. Kétszámos koncertjük után a zsűri szavaiból egyértelműen kivehető volt, hogy ha a fiúk máshol bukkantak volna fel, már rég befutottak lennének. Az első helyezettek nyereménye a Szolnoki Bertold Hangstúdióban egy 2 számos demófelvétel készítésének lehetősége. Ezért csak annyit kellett tenniük, hogy nevezzenek és  fellépésükkel győzzék meg a zsűrit.

A rendezvényen körvonalazódott a Szent-Iván éji álom témája is. Az érkezőket fogadó virágkapu, a virágot osztogató tündérlányok, és alapvetően a virágok megjelenése (színpadon, oszlopokon) mind-mind a különös éjszakát és a nyár hangulatát tükrözték.

A szervezők munkája a nap végére meghozta a várt eredményt. A hosszas szervezési munkák után, illetve a napközbeni kisebb-nagyobb nehézségek gyors megoldását követően egy színvonalas, közel 300 fős rendezvényt tudhatnak maguk mögött.

Bata Anita

zene_szerelmesei_1 a galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Véleménye van? Szóljon hozzá a facebookon!