Mindenkit sportolni hívott a Népkert

A Nyitott Ház Alapítvány sportnapján látványos ugrásokat, szaltókat mutattak be a versenyzők a Népkertben a gördeszka pályán, közben focimeccsek is zajlottak a Kinizsi pályán, szombaton


Mindenkit sportolni hívott a Népkert
A Nyitott Ház Alapítvány sportnapján látványos ugrásokat, szaltókat mutattak be a versenyzők a Népkertben a gördeszka pályán, közben focimeccsek is zajlottak a Kinizsi pályán, szombaton.

 

Már reggeltől folyamatosan zajlottak a focimeccsek a műfüves pályán és a salakon is, az FC Hatvan sportcentrumában.

Az előbbi helyszínen a profi csapatok küzdöttek a helyezésekért a salakos pályán pedig, csak a kellemes időtöltés volt a lényeg, vegyes csapatok mérkőztek egymással még lányok is pályára léptek. Vanó Mihály az alapítvány sportszervezője azt mondja, az volt a cél, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő sportprogramot.

Közben bmx-esek, mountain bike-osok és görkorcsolyások mutattak be látványos trükköket a népkerti pályán. Vanó Klaudia, a Nyitott Ház Alapítvány ifjúságsegítője elmondta, hogy a fiatalok részéről nagy igény mutatkozott erre a rendezvényre ezért szervezték meg az extrém sportnapot.

A programon a profik is tartottak látványos bemutatót, de elsősorban azokról szólt a rendezvény akik a hobbiként űzik ezeket a sportokat. Hatvanban minden nap lejárnak gyakorolni deszkások, bmx-esek és a görkorisok is. Tóth Dániel azt mondja ez egy életforma. - Egy jó közösségben jól érezzük magunkat, beszélgetünk, ez a lényeg fogalmazott Dániel.

Hozzátette, folyamatosan edzenek, hogy minél látványosabb trükköket tudjanak bemutatni. Ezeket egymástól tanulják, és az internetes videókból, a lényeg hogy minél egyedibb legyen..  Az extrém sportnapot a tervek szerint jövőre is megrendezik majd.

 

Jagodics Milán


Véleménye van? Szóljon hozzá a facebookon!