Ifjúsági Irodáról

„Mindenkinek dolga van a világban!” Nekünk az, hogy a felnövekvő generációnak lehetőséget adjunk arra, hogy ezt megtalálja. Ez az Ifjúsági Információs és Tanácsadó iroda küldetése.

Mindazok, akik betérnek hozzánk, útravalót kapnak, hogy az élet útvesztőiben iránytűre leljenek.  Hatvanban az Erzsébet tér 11 alatt, ezen a 140 négyzetméteren próbálunk minden lehetőséget megteremteni, hogy akik betérnek hozzánk nem csak a mára, de a holnapra is magukkal vigyenek valamit.

Mit keressek itt?- kérdezheted.

Minden nap klubok keretében választhatsz a neked tetsző kínálatból:

  • Sport, tánc, multimédia, angol, honismereti, önismereti, film, informatika, art-desing zene, színjátszó, fészekrakó, álláskeresők klubja.
  • Internetezés segíti az életed
  • Önkéntesen segítheted ezt a munkát, melyben kipróbálhatod képességeidet
  • Lehet jó ötleted, amit segítünk megvalósítani.

 

És még mivel fordulhatsz hozzánk?

Ha Információt keresel

Továbbtanulás, képzés, munka, Európai Unió, szabadidős programok, utazás, szállás, segítő helyek, lakossági szolgáltatások, és minden más témakörben, ami érinthet.

Ha önmagad keresed:

Életvezetési, életmód, pszichológiai, jogi, pályaválasztási tanácsadással állunk rendelkezésedre.

Ha partnert keresel:

Nemzetközi ifjúsági cserékhez

Önkéntes programokhoz, helyi kezdeményezésekhez tudunk kapcsolatot biztosítani.

Ha gyors segítséget vársz. a www.nyitotthaz.info oldalon azonnali választ, segítséget kapsz.

Például...

Egy forgalmasabb héten feljegyeztük a hozzánk forduló fiatalok konkrét kéréseit, kérdéseit. Annak érdekében, hogy azok számára is világos legyen, mit lehet velünk kezdeni, akik még nem jártak nálunk, alább ezt bemutatjuk. A felsorolás, kérdés- vagy kérés típusonként mutat be egyet-egyet. A felmerülő igényeket várakozási idő vagy különösebb "kálvária" nélkül, többnyire azonnal sikerült kielégítenünk.

Hol van jó buli a környéken? · Milyen nyári munkalehetőség van? · Kellene egy albérlet! · Tartozunk a bérleti díjjal, és írni szeretnék egy kérelmet, használhatom a gépet? · Gond van a gyerekemmel, mit csináljak, kihez forduljak? · Megmondanád a munkaügyi telefonszámát? · Hol van cipész a városban? · Nagyon magányos vagyok! · Van valami állandó munka? · Kellene tíz fiatal a virágosításhoz! · Van már részletes SZIGET fesztivál program? · Olcsó szállást keresünk a Balatonon! · Lefénymásolhatom ezt a pályázati felhívást? · Milyen továbbtanulást támogató programok, ösztöndíjak vannak? Van külföldi is? · Valami kézműves tábor érdekelne az országban! · Jelentkezni szeretnék a táborba! –lehet? · Ki kellene nyomtani a tételeimet! · Megnézhetjük ezt a videofilmet itt? ·Kitett otthonról az anyám! Se pénzem, se munkám, se lakásom, mit csináljak? · Az anyukámat műtötték, kellene valami munka, hogy éljünk! Segítenétek? · Csak bejöttem szétnézni! · Meghirdethetem itt ezt a szervezett táborlehetőséget? · Segítenél írni egy fellebbezést rendőrségi határozat ellen? · Milyen olcsó szálláshely van Prágában? · Két barátom van, melyiket válasszam? · Milyen felvételi ponthatárra számíthatok az ELTE-n? Bukásra állok magyarból és töriből.. Kellene a segítség, tudtok? Láttam itt a múltkor egy Kislábnyom kiadványt, elkérhetem? · Fel szeretnénk lépni mi is a főtéri programotokban! · Hogyan lehetek önkéntes nálatok... vagy máshol? · Itt hagyhatom az Öcsit fél órára? · Mennyi a jegy a Volt fesztiválra? · Elzárnátok a pénzemet, félek, hogy a szállón ellopják! · Tudjátok, hogy hol lehet kiváltani a Nemzetközi Diákigazolványt? · Hol van Delfináruim Ausztriában? · Megy valaki Gyöngyösre kocsival?

Próbálj ki Te is bennünket!