Pályázatok

„Egy hely, ahol jó fiatalnak lenni” címmel rajzpályázatot hirdetünk, fiatal tehetségek számára.

Kategóriák:

I.)             Általános Iskola felső tagozata

II.)           Középiskolások

III.)         18-30 évesek alkotásai

A pályaművek szabad technikával, minimum A/4 méretben készülhetnek.

Beadási határidő: október 5.

Beküldés: Postai úton, vagy személyesen leadhatók az alábbi címen:

Nyitott Ház Közhasznú Alapítvány

3000. Hatvan, Erzsébet tér 11

A pályaműveket jelszóval ellátva, az alkotó nevét, címét, elérhetőségét lezárt borítékban kérjük mellékelni. A boríték címzésén a jelszót és életkort kérjük feltüntetni.

A pályaműveket független Zsűri értékeli, a díjak átadása kiállítás keretében történik, a legjobb alkotások honlapunkra felkerülnek.

 

„Fogadj Örökbe”

Alapítványunk Örökbefogadókat keres!!!!!!!

Senki sem tudja, mit hoz a holnap. A bizonytalanság átélése a legnehezebb.

Amikor valaki felvállal egy gyermeket, nem készül fel arra, hogy holnap nehéz lesz etetni, tanítatni, ruházni, vagy ép betegség, munkanélküliség miatt gondoskodni róla.

A nehéz helyzetben lévő gyermekek és fiatalok mindennapjaiban vagyunk jelen, hogy legyen egy hely, ahová bejöhet segítségért, egy falat kenyérért, bátorításért, jó szóért.

Küzdünk azért, hogy minden mai magyar gyermek és fiatal megtalálja a helyét. Otthona legyen ez az ország. Érezze, hogy egy nemzetnek gyermeke, mindenkié, aki itt él.

Ezek a feladatok csak jóakaratú emberek összefogásával válnak lehetségessé. Egy nemzet csak akkor igazán nemzet, ha összefog egy szebb jövőért.

A jövőnk nem más, mint a gyermekeink. Ma mi, holnap ők gondoskodnak rólunk.

ha csak havi 500Ft-ot ajánl fel 1000 dolgozó ember, mi 70 gyermek segítését tudjuk felvállalni Tanoda csoportunk folyamatos működésével. Ez az összeg, csak 2 jégkrém ára havonta.

Legyél Te az egyik Örökbefogadó Szülő!!

 

Mit kell ehhez tenni? Írj az email címünkre www.nyitotthazalapitvany@gmail.com, vagy keress telefonon: 06 30/2181 204, ahol is a részletekről adunk pontos tájékoztatást.

Kik lehetnek örökbefogadók?

  • Minden jóakaratú, segíteni és tenni akaró ember
  • Cégek, vállalkozók, magánszemélyek
  • Mindenki, akinek fontos országunk jövője

Mit adunk mi cserébe?

Az örökbefogadókat kívánság szerint feltüntetjük az irodánk „Örökbefogadó Falán”.

Évente tájékoztatjuk az elért eredményekről, a befolyt pénzeszközök felhasználásáról.

Ünnepélyes „Örökbefogadók Napja” rendezvényen találkozót tartunk, ahol az érintett gyermekek is jelen vannak, így személyesen köszönhetik meg az örökbefogadók támogatását.

 

„Hagyd ránk, ha nincs kire”

Egy –egy lomtalanítás nem csak szemetet, de sokszor egy élet történetét meséli el annak, aki figyelmesen szemléli a lomokat. Fájó szívvel nézegetem a régi idők megsárgult fényképeit, leveleit, bútorait.

Az élet két legnagyobb ünnepe a születés és az elmúlás. Egyforma értékekkel érkezünk a világba, és egyformán távozunk. Még is fájó, hogy amiért emberi életünk során dolgoztunk nem kapja meg a megfelelő megbecsülést.

Alapítványunk értéke az ember, ezen dolgozunk. Nekünk minden érték, ne hagyd elveszni a jövő homályában. Segítsük egymást. A múlt nélkül nincs jelen. Az egyedül lét mindenkinek nehéz, idősnek, gyermeknek egyaránt. Ha használható ingó és ingatlan vagyonodat szeretnéd örökbe adni, cserébe mi szívesen látogatunk, kacagást – zsivajt adunk idős napjaidra.

Ha gondolod, segíthetjük egymást, hívj a 06 30/ 2181 204 telefonon, vagy látogass meg Hatvan, Erzsébet tér 11 szám alatti irodánkban.